Actualitate

Un antrenor de tenis din Cugir, lăsat liber de Tribunalul Alba după ce a agresat sexual o fetiţă de 11 ani !

Un cunoscut antrenor de tenis din Cugir, Ioan Păcurar, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, acuzat că, în 2017,ar fi agresat sexual şi violat o elevă care avea atunci doar 11 ani.

Ioan Păcurar a fost trimis în judecată pentru viol. Fapta s-ar fi petrecut pe 22 aprilie 2017 chiar în vestiarul bazei sportive a Clubului Sportiv Orăşenesc Cugir. Procurorii au stabilit, potrivit rechizitoriului, că „inculpatul Ioan Păcurar, în calitate de antrenor, a pus-o pe persoana vătămată minoră, în vârstă de 11 ani, să se aşeze în braţele sale – inculpatul stând pe un scaun, a prins-o cu o mână de după corp în timp ce cu cealaltă mână a început să o mângâie pe piept pe sub bluză”. Ulterior acestui moment, deși minora s-a opus, antrenorul ar fi realizat un act de penetrare cu degetul, producându-i minorei o escoriație ce a necesitat pentru vindecare 1-2 zile.

Materialul procurorilor conţine şi detalii privind modul în care bărbatul ar fi agresat-o sexual şi violat-o pe fetiţă. Oamenii legii au fost sesizaţi de tatăl fetiţei, căruia fiica i-ar fi povestit ororile la care a fost supusă de antrenor.

În 24 aprilie 2017, bărbatul a fost reținut și arestat preventiv de Judecătoria Alba Iulia, dar a fost eliberat în 27 aprilie 2017 de magistraţii Tribunalului Alba Iulia, care au admis contestația acestuia.

Bărbatul din Cugir este antrenor de tenis de zece ani, fiind foarte apreciat în domeniu și activează la clubul CSO Cugir, deţinut de primăria oraşului. Elevii săi au obţinut rezultate notabile, unul dintre aceştia fiind selecţionat chiar în lotul României pentru Cupa Davis.

Dosarul a fost înregistrat la Judecătoria Alba Iulia marți, 16 ianuarie 2018 şi va intra în analiza instanței de cameră preliminară care urmează să se pronunțe asupra legalității administrării rechizitoriului și a actelor de urmărire penală.

To Top