Actualitate

Un fost deputat PSD a plecat în Madagascar cu Radu Mazăre

Fratele lui Radu Mazăre, fostul senator Alexandru Mazăre a plecat în vacanţă în Madagascar, a anunţat avocatul său, luni, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie unde era programat un nou termen într-un dosar în care fraţii Mazăre sunt acuzaţi de fapte de corupţie în legătură cu construirea de locuinţe sociale în campusul „Henri Coandă” din Constanţa.

Radu Mazăre a fost reprezentat în instanţă de un avocat, care a depus la dosar o scrisoare a fostului primar. Si Alexandru Mazăre a lipsit de la proces, avocatul său anunţâmd că este plecat în vacanţă în Madagascar, de unde se va întoarce pe 10 ianuarie.

Interesant este că la termenul de azi nu a  putu fi audiat martorul Julien Starosta, fost angajat al firmei Shapir Structures, care se pare că a plecat din ţară şi s-a angajat în străinătate. Cel de-al treilea inculpat din proces, omul de afaceri Avraham Morgenstern, acuzat de dare de mită, este dispărut de aproape 8 luni din România, el fiind prins recent în Argentina, de unde autorităţile române încearcă să-l extrădeze.

În acest proces, fostul primar Radu Mazăre a fost trimis în judecată de DNA pentru luare de mită şi fals în declaraţii, aprilie 2016 în timp ce fratele său, Alexandru Mazăre, este acuzat de complicitate la luare de mită şi fals în declaraţii în legătură cu programul de construire de locuinţe modulare grupate în campusul social „Henri Coandă”, lansat în anul 2011 şi aprobat prin hotărâre a Consiliului Local Constanţa.

Concret, Mazăre este acuzat că ar fi primit în cursul anului 2011, de la omul de afaceri Avraham Morgenstern suma de 175.000 de euro, pentru ca acesta să-i faciliteze câştigarea licitaţiei ce avea ca obiect contractul de construire a campusului social, în valoare de 40.964.030 lei fără TVA (circa 10 milioane de euro).

To Top