Actualitate

VERNISAJ: Expoziția „Interludii” – portrete de Cornel Brad, găzduită de Muzeul Național Cotroceni

 

Pasionații de muzică și fotografie au ocazia să  vadă lucrările lui Cornel Brad, reunite în expoziția ”Interludii”, vernisată, astăzi, la Muzeul Național Cotroceni.

Expoziția, care curprinde portrete ale soliștilor, dirijorilor, instrumentiștilor și dansatorilor care au participat în anul 2013 la Festivalul Internațional George Enescu, va fi deschisă publicului larg până pe 26 septembrie.

„Știu cu siguranță că în spatele fotografiilor a fost o energie foarte bună, un  mod de a intra în intimitatea unor personalități care par să aibă o aură de intangibilitate, acolo pe scenă, creând o muzică sacră. Fiind în culise, am fost interesat de această emoție, de această vibrație personală pe care ei o au și acest lucru cred că a făcut această serie de fofografii specială.  Ceea ce creed că este important este să spunem că, odată conectați la aceste fotografii, mai important este să ascultăm muzica și cred că acesta este principalul câștig pe care eu l-am avut”, a declarat Cornel Brad.

La rândul său, directorul Muzeului Național Cotroceni, Liviu Jicman, a vorbit atât despre modul extraordinar în care Brad a reușit să transpună emoțiile din timpul Festivalului Enescu, cât și despre importanța acestui eveniment.

”România și Bucureștiul trăiesc, în aceste zile,  Festivalul Internațional George Enescu, un eveniment cultural despre care mulți au spus, și mă număr și eu printre cei care cred asta, că ar putea fi ușor un brand de țară de succes. Ne-am gândit că este bine să marcăm această atmosferă  a festivalului și să intrăm și noi, aici, la Muzeul Național Cotroceni, ca instituție de cultură în această atmosfera. Dacă am avut la începutul lunii seprembrie un eveniment dedicat operei „Oedip”,  am primit cu și mai multă bucurie propunerea de prezentare a expoziției domnului Cornel Brad, expoziția „Interludii” pe care avusesm bucuria să o cunosc anterior, care vorbește de Festivalul Enescu atât prin personalitățile participante la această manifestare, cât prin secvnențe și clipe trăite de aceste personalități”, a afirmat Liviu Jicman.

To Top