Actualitate

Vice PNL despre dezvăluirile privind DNA Ploiești: „Dacă eram o democrație consolidată, asistam la un val de arestări masive”

Un vicepreședinte național al PNL pe probleme de Justiție  este de părere că în urma acuzațiilor de măsluire a unor probe la DNA, „problema sistemică trebuie devoalată în întreaga ei încrengătură și amploare”. Acesta spune ca dacă am fi fost într-o democrație consolidată, în urma dezvăluirilor despre activitatea DNA Ploiești și a conferinței de presă de luni a procurorului-șef  Lucian Onea ar fi trebuit să asistăm la un val de arestări masive.

„PNL-ul s-a pronunțat împotriva oricărei forme de corupție. Am spus de la început că suntem împotriva încălcării oricăror drepturi sau libertăți a cetățenilor. Cert e că aceste cazuri sunt punctuale, dar sunt cazuri care denotă și o problemă sistemică. Cred că problema sistemică este cea de fond care trebuie, până la urma urmei, devoalată în întreaga ei încrengătură și amploare. Și aici este mult de lucru. Este nevoie de foarte multă expertiză, de foarte mulți oameni care să cunoască sistemul, de mulți oameni ncare să vină cu diverse detalii”, a declarat senatorul PNL Ben Oni Ardelean.
Acesta a catalogat ca fiind „extrem de proastă, de arogantă, de jignitoare” conferința de presă a procurorului-șef al DNA Ploieşti, Lucian Onea, în care acesta a afirmat că în instituţia pe care o conduce nu au fost niciodată falsificate probe şi nici nu au fost făcute înţelegeri ilicite cu inculpaţii.

„Dacă am fi fost într-o democrație consolidată, în urma dezvăluirilor astăzi asistăm la un val de arestări masive. Din păcate, nu s-a întâmplat asta. Am intat într-o zonă de dezbatere publică, politică, nu știu, cu actori prost pregătiți pentru dezbaterea asta. Am urmărit acel procuror. Nu l-am văzut în viața mea, nu am auzit de el până astăzi, dar a avut o prestație extrem de proastă, de arogantă, de jignitoare. O astfel de prestație nu este una pe care să dăm note sau calificative ca la școală, ci vizează și frizează, dacă vreți, o altă zonă, o zonă a penalului. Cred că în zona aia ar trebui să ducem, până la urmă, dezbaterea, nu în zona asta publică de discursuri politice, de dezbatere mediatică. Până la urma urmei nu aici suntem în filmul ăsta”, a adăugat vicepreședintele PNL.

To Top