Actualitate

Vrei să locuiești în Elveţia? Primești subvenţie și casă!

O mică localitate din Elveția, Albinen (situată în cantonul Valais, aproape de orașul Leukerbad),  care riscă să rămână fără populaţie, oferă tinerilor  cu vârsta de sub 45 de ani care vor să locuiască acolo o primă de instalare de 70.000 de franci.

Satul Albinen are la ora actuală doar 240 de locuitori, iar numărul copiilor este prea mic pentru ca școala din localitate să mai funcționeze. Aşa că primăria a va oferi o primă de instalare de 25.000 de franci elveţieni pentru un adult, şi de 10.000 de franci elveţieni pentru un copil, dar şi o casă, tuturor doritorilor care vor să se mute acolo. Aceasta ar însemna 70.000 de franci elveţieni pentru o familie de patru persoane, cu care aceasta ar putea să-și înceapă viaţa în acea regiune muntoasă situată la o altitudine de 1.300 de metri.

Există, însă, și o serie de condiții impuse celor care vor să se mute acolo: să locuiască în Albinen următorii 10 ani, iar dacă vor să construiască o casă aceasta va trebui să aibă o valoare minimă de 200.000 de franci elveţieni și trebuie să fie o locuință permanentă.

Singura problemă sunt locurile de muncă, care însă se găsesc doar în orașele Visp și Sion, situate la o jumătate de oră distanță de Albinen.

To Top